3D-Ontwerpen & modelleren

Het 3D-ontwerpen of 3D modelleren van een product start met het definiëren van het gewenste eindresultaat. Hierbij wordt gekeken naar de eindgebruiker en hoe deze het product gaat toepassen, hierin kan Heycop een leidende rol bieden. Denk hierbij aan het ondersteunen van een eerste idee tot een werkend prototype. Heycop biedt hierbij ondersteuning bij alle facetten volgens de ISO9001 ontwerp structuur.

Wanneer het gewenste eindresultaat is gedefinieerd kan een start worden gemaakt met het designproces. Dit kan vanaf een schets maar ook middels reverse engineering vanuit een bestaand onderdeel met behulp van onze 3D laserscanner de Absolute Arm.

Een van de grootste voordelen van 3D-ontwerpen is de complete visualisatie van het object. Het is immers mogelijk deze van alle kanten te bekijken. Daarnaast is het vaak eenvoudiger wijzigingen door te voeren in een 3D-ontwerpproces dan in een 2D-ontwerpproces. Voor de 3D-modellering van een product is het verstandig te kiezen voor begeleiding van een ervaren 3D-ontwerper. Het initiële design is immers van funest belang voor het eindproduct.

New-Absolute-Arm_Hero-Image_7-Axes
#D Print

Van 3D-ontwerp naar eindproduct

Na het uitwerken van uw 3D-ontwerp kan de stap worden gezet naar het fysieke eindproduct. Het 3D-model kan worden gebruikt om zaken zoals prijs, materiaalkeuze, sterkteberekeningen etc.. te definiëren. Als dit alles is bepaald leent de mogelijkheid zich het product daadwerkelijk te gaan maken.

Vaak beginnen wij met het 3D printen van de onderdelen om een fysieke representatie te hebben van het deel tegen relatief lage kosten. Dit om eventuele aanpassingen alvorens de daadwerkelijke aanmaak nog te constateren. Indien er voldoende vertrouwen is in het product kunnen we deze daadwerkelijk gaan realiseren middels onze uitgebreide mogelijkheden.

Indien het om een gegoten product gaat zullen in eerste instantie de gietmatrijzen in opdracht worden gegeven en een proefgieting worden gedaan. Indien deze succesvol is kunnen wij beginnen met de verdere processtappen zoals bijvoorbeeld, CNC bewerken, oppervlakte behandelen en monteren.

Nieuwe producten worden bij ons altijd met een First Article Inspection (FAI) opgeleverd.

8 machined components
9 machined components
12 boat equipment
16_foto1_afbeelding_klein

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

3D modelleren bij Heycop: begin van het traject

Heycop heeft meer dan 100 jaar ervaring in metaalbewerking en de gieterij-sector. Tot onze vele specialisaties behoort begeleiding bij 3D-ontwerpen. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het complete traject van het product. U kunt bij ons aankloppen met een definitieve tekening, maar ook met enkel een idee of schets. Heycop assisteert u dan bij het verdere 3D modelleren. Wij bereiken graag samen met u een uitgekristalliseerd en optimaal product dat voldoet aan uw wensen. Heycop is gespecialiseerd in de bewerking van gietstukken. Daarnaast is het bewerken van producten vanuit staf- of plaatmaterialen ook dagelijkse kost. Heycop biedt dus ook na het afronden van het 3D-model een deskundige begeleiding bij het traject van de fabricage van uw product.

Bel Heycop voor advies

Interesse in 3D-ontwerpen of 3D modelleren? Of behoefte aan deskundig advies van een ervaren expert uit de metaalbewerking? Neem dan contact met Heycop op via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com. Wij staan klaar voor al uw vraagstuken over 3D-Ontwerpen 3D modelleren.