3D-computergraphics modelleren

3D-ontwerpen of 3D modelleren van een product start met het modelleren van 3D-computergraphics. Dit omvat verschillende modelleringstechnieken. Een object in een 3D-programma wordt beschreven als een driedimensionaal voorwerp. Modelleren is dus feitelijk het opzetten van een 3D-model met de computer. Het modelleren van een 3D-ontwerp is soms lastig omdat een computerbeeldscherm plat is. Bij 3D modelleren is het echter mogelijk om tegelijkertijd een aanzicht te tekenen van het object op de bovenkant, onderkant en zijkant. Met de muis is het een optie om het object te draaien om het van alle kanten te bekijken. Een van de grootste voordelen van 3D-ontwerpen is de complete visualisatie van het object. Het is immers mogelijk het van alle kanten te bekijken. Daarnaast is het vaak eenvoudiger wijzigingen door te voeren in een 3D-ontwerpproces dan in een 2D-ontwerpproces. In een 3D-model is het is het tenslotte eenvoudiger om eventueel gewijzigde verhoudingen van het product door te voeren. Voor de 3D-modellering van een product is het verstandig te kiezen voor begeleiding van een ervaren 3D-ontwerpen. Het initiƫle design is immers van funest belang voor het eindproduct.

Van 3D-ontwerp naar eindproduct

Na het 3D-ontwerpen en 3D-modelleren moet de volgende stap worden gemaakt in het traject naar het eindproduct. Het 3D-model wordt voorgegeven in een CAD-bestand. Het CAD-bestand wordt vervolgens weer omgezet naar een CAM-bestand, zodat het geschikt is voor CNC bewerken. CNC bewerken is een computergestuurd productieproces. CNC is zeer geschikt voor complexe producten die veel nauwkeurigheid vereisen. CNC is computergestuurd, maar blijft afhankelijk van menselijke input. De numerieke invoer (Numerical Control) gebeurt immers door mensen. Daarom is het van belang dat de begeleiding van uw productieproces al bij het eerste 3D-model begint.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

3D modelleren bij Heycop: begin van traject

Heycop heeft meer dan 100 jaar ervaring in metaalbewerking en de gieterij-sector. Tot onze vele specialisaties behoort begeleiding bij 3D-ontwerpen. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het complete traject van het product. U kunt bij ons aankloppen met een definitieve tekening, maar ook met enkel een idee of schets. Heycop assisteert u dan bij het verdere 3D modelleren. Wij bereiken graag samen met u een uitgekristalliseerd en optimaal product dat voldoet aan uw wensen. Heycop is verder gespecialiseerd in de bewerking van gietstukken. Daarnaast is het bewerken van producten vanuit staf- of plaatmaterialen ook dagelijkse kost. Heycop biedt dus ook na het afronden van het 3D-model een deskundige begeleiding bij het traject van de fabricage van uw product.

Bel Heycop voor advies

Interesse in 3D-ontwerpen of 3D modelleren? Of behoefte aan deskundig advies van een ervaren expert uit de metaalbewerking? Neem dan contact met Heycop op via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com. Wij staan klaar voor al uw vraagstuken over 3D-Ontwerpen 3D modelleren.