Automotive

Heycop produceert al jaren in opdracht van Ventura Systems C.V. ophangsystemen voor deuren in bussen, trams en de metro. Deze systemen worden in voertuigen in meer dan 130 landen geïnstalleerd. De kans is dus groot dat Heycop Automotive als eens de deur voor u heeft opengezet.

Heycop in de Bus, Tram en Metro

Ventura is een toonaangevende producent van innovatieve deursystemen voor bussen en metro’s en heeft wereldwijd klanten.

De montageafdeling voor Ventura is volledig lean ingericht en zodat leveringen “just in time” kunnen plaatsvinden. Heycop levert Ventura dan ook meerdere malen per week order gestuurd.

Naast rol als producent vervult Heycop ook de rol van partner op het gebied van innovaties. Zo houdt Heycop zich o.a. bezig met de verbetering van bestaande constructies, keuze van materialen en value engineering. Voorstellen tot verbetering worden gedaan met zicht op geplande volumes, fase in de levenscyclus, modularisatie & innovatie, etc..

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Energy Axle voor Trailers

Het is een algemeen probleem dat accu’s in trailers vaak niet voldoende elektrische energie hebben om de juiste werking van elektrische apparaten zoals de laadklep te kunnen garanderen. Dit wordt veroorzaakt omdat het batterij pakket in de trailer niet goed opgeladen wordt door de dynamo in de truck. Het verlies aan energie wordt veroorzaakt door de lange kabels en de koppelingen tussen dynamo en accu pakket.

In opdracht van Valx heeft Heycop de Energy Axle ontwikkeld. De Energy Axle is een as voor de trailer welke voorzien is van een eigen generator en derhalve zijn eigen energie opwekt onafhankelijk van de truck. Deze energie wordt opgeslagen in het direct daarboven gelegen accupakket.

De Energy Axle is onderhoudsarm en zowel geschikt voor trailers welke grote afstanden afleggen als voor trailers welke in de stad rijden. Door de bijzonder korte oplaadtijd van het accupakket (ook bij lage snelheden) is de klant altijd verzekerd van een juiste werking van de laadklep of andere elektrische apparatuur.