Heycop Boat Equipment

Heycop Boat Equipment produceert componenten die door gerenommeerde ontwikkelaars in de pleziervaart (motor- en zeiljachten) en kleine beroepsvaart worden gebruikt. Denk aan onderdelen voor boegschroeven, motoronderdelen en onderdelen voor schroefassystemen. Tot onze klantenkring behoren bedrijven als Vetus, Yanmar, Global Marine Engineering en Whisper Power.

Boat Components

Heycop is al sinds vele jaren specialist in het produceren van onderdelen voor motor- en zeiljachten.  Naast een meedenkende rol werkt Heycop ook graag mee aan een stuk ontwikkeling. . Met een eigen 3D printer en 3D scanner en mogelijkheden als reverse engineering biedt Heycop haar klanten tal van opties.

Het staartstuk op de afbeelding is een exclusief ontwerp van Vetus. Heycop produceert dit artikel in opdracht van Vetus.

Heycop is al sinds vele jaren specialist in het produceren van onderdelen voor motor- en zeiljachten. Heycop kan hierbij meedenken over de ontwikkeling en productie van onder andere boegschroeven/staartstukken, motoren, schroefassystemen, (flexibele-) koppelingen en andere onderdelen.

Naast een meedenkende rol neemt Heycop ook graag een stuk ontwikkeling in de hand. Met een eigen 3D printer en 3D scanner en mogelijkheden als reverse engineering biedt Heycop haar klanten tal van opties.

Het staartstuk op de afbeelding is een exclusief ontwerp van Vetus. Heycop produceert dit artikel in opdracht van Vetus.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Rand aangedreven boegschroeven (RIM drive)

De rand aangedreven boegschroef (RIM drive) is een innovatieve ontwikkeling op het gebied van boeg- en hekschroeven. Anders dan bij traditionele boegschroeven is de propeller een onderdeel van de elektromotor. De motor is een permanent magneetmotor, dit resulteert in een zeer compacte bouw.

Unieke eigenschappen:
• Geheel vrij van cavitatie, hierdoor zeer geluidsarm
• Volledig traploos regelbaar
• Onbeperkte inschakelduur
• Laag energieverbruik

De RIM drive is een exclusief ontwerp van Vetus. Heycop produceert de RIM drive in opdracht van Vetus.