Heycop Boat Equipment

Heycop Boat Equipment ontwikkelt en produceert producten voor de kleine scheepvaart (motor- en zeiljachten) waaronder boegschroeven (Rim Drive), generatoren, flexibele koppelingen en schroefassystemen. Tot onze klantenkring behoren bedrijven als Vetus, Yanmar, Global Marine Engineering en Whisper Power.

Boat Components

Heycop is al sinds vele jaren specialist in het produceren van onderdelen voor motor- en zeiljachten. Heycop kan hierbij meedenken over de ontwikkeling en productie van onder andere boegschroeven/staartstukken, motoren, schroefassystemen, (flexibele-) koppelingen en andere onderdelen.

Naast een meedenkende rol neemt Heycop ook graag een stuk ontwikkeling in de hand. Met een eigen 3D printer en 3D scanner en mogelijkheden als reverse engineering biedt Heycop haar klanten tal van opties.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Rand aangedreven boegschroeven (RIM drive)

De rand aangedreven boegschroef (RIM drive) is een innovatieve ontwikkeling op het gebied van boeg- en hekschroeven. Anders dan bij traditionele boegschroeven is de propeller een onderdeel van de elektromotor. De motor is een permanent magneetmotor, dit resulteert in een zeer compacte bouw.

Unieke eigenschappen:
• Geheel vrij van cavitatie, hierdoor zeer geluidsarm
• Volledig traploos regelbaar
• Onbeperkte inschakelduur
• Laag energieverbruik