CAD CAM Programmeren in de metaalbewerking

CAD CAM Programmeren zijn termen die veel voorkomen. CAD staat voor Computer Aided Design. CAM is de afkorting voor Computer Aided Manufacturing. Zowel CAD als CAM verwijst naar software die wordt gebruikt bij het ontwerpen van een product. Bij CAD ontwerpen ligt de nadruk op het ontwerp. CAD ontwerpen verwijst in feite naar ontwerpen met behulp van een computer. De CAD-software wordt vervolgens in de CAM-software gebruikt. De CAM-software is te vinden op de machines die het CAD ontwerp omzetten in de daadwerkelijke producten. CAD CAM wordt vaak gebruikt voor industriële ontwerpen, ook in de metaalbewerking. Het is verstandig om voor CAD CAM Programmeren en het bijbehorende productieproces een expert te raadplegen.

CAD ontwerpen en het CNC productieproces

In de metaalbewerking is vanaf de twintigste eeuw CNC bewerken een methode die veel gebruikt wordt. Vooral voor producten die complex zijn en nauwkeurig moeten worden bewerkt, is CNC bewerken gebruikelijk. CNC staat voor Computer Numerical Control, oftewel een door de computergestuurd productieproces. Voor de invoer zijn de CNC gestuurde machines echter nog afhankelijk van mensenwerk. De invoer voor de CNC machines bestaat uit CAD ontwerpen. Deze worden omgezet naar CAM. Daarmee worden de CNC machines zo geprogrammeerd om het CAD ontwerp om te zetten in een daadwerkelijk product. Het is daarom uiteraard van belang dat het CAD ontwerp en de invoer secuur gebeurt. Heycop heeft ervaren personeel en is gespecialiseerd in CAD CAM Programmeren en CNC bewerken.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

De keuze voor Heycop

Heycop heeft meer dan 100 jaar ervaring in de gieterij-sector en de metaalbewerking. Een definitieve tekening of CAD ontwerp, maar ook slechts een idee of schets kunnen het uitgangspunt zijn voor een samenwerking. Samen met u komen wij tot een uitgekristalliseerd en optimaal product dat voldoet aan uw wensen. Tot onze specialisaties behoren CNC bewerken en CAD CAM Programmeren. Wij bieden u daardoor bij het hele traject, van CAD ontwerpen tot eindproduct, begeleiding. Dankzij het moderne machinepark van Heycop wordt uw initiële CAD ontwerp uiteindelijk in korte tijd omgezet in een betrouwbaar eindproduct. Naast CAD ontwerpen ligt de focus van Heycop op het bewerken van gietstukken, een van onze andere expertise-punten. Daarnaast behoort het bewerken van producten vanuit staf- of plaatmaterialen tot onze dagelijkse kost.

Advies over CAD ontwerpen? Bel Heycop

Zoekt u advies over CAD ontwerpen van een specialist met meer dan 100 jaar ervaring in de metaalbewerking en de gieterij-sector? Dan bent u bij Heycop aan het goede adres. Wij begeleiden u bij het hele CNC productieproces, van CAD ontwerp tot eindproduct. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Heycop via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com voor meer informatie ver CAD ontwerpen.