CNC-Bewerken

Heycop is de specialist op het gebied van CNC-bewerken. Met onze jarenlange ervaring en modern machinepark kunnen wij u de beste oplossing bieden voor het uitvoeren van complexe bewerkingen. Bij Heycop ligt de focus op het bewerken van gietstukken, een tak van sport waar Heycop in uitblinkt. Daarnaast is het bewerken van producten vanuit staf- of plaatmaterialen ook dagelijkse kost.

Met behulp van onze multi-opspanningen en uitgekiende bewerkingsmethodieken kunnen wij niet alleen snel werken maar ook kostenefficiënt.

CNC-Bewerken door Heycop

Met een eigen rapid prototypen afdeling en de eigen gereedschapsmakerij kan Heycop indien wenselijk snel schakelen en hoog kwalitatieve producten leveren in een korte en betrouwbare levertijd. Ons hoogwaardig machinepark bestaat hoofdzakelijk uit  vier- en vijf-assige CNC frees- en  draaibanken welke deels gerobotiseerd beladen kunnen worden. Voor een meer uitgebreide omschrijving van ons machinepark verwijzen wij u naar de pagina : Machinepark

Ons meedenkend en ervaren personeel is een onmisbare factor in het kunnen uitvoeren van de veelal complexe bewerkingen welke bij gietstukken komen kijken.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Multi-opspannen bij Heycop

Heycop haalt een groot gedeelte van haar kracht uit het bedenken van (kosten-) efficiënte manieren van gieten en bewerken. Bij het bewerken van de grotere serie’s producten wordt bij Heycop al snel gedacht aan multi-opspannen met behulp van consoles al of niet ondersteund door robot belading. Hiervoor heeft Heycop tal van specifiek montageplatformen ontworpen.

Metaalbewerking met de CNC-techniek

Het bewerken van metaal met de CNC methode biedt voordelen ten opzichte van het traditioneel handmatig bewerken van metaal. Bij CNC – Computer Numerical Control – worden metaalbewerkingen uitgevoerd met behulp van een computer. Daardoor is productie met CNC nauwkeuriger dan productie met handmatige bewerkingen. Als gevolg biedt CNC bewerken een hogere nauwkeurigheid en een meer constante kwaliteit dan bewerken met de hand. Ook de neventijd en de afkeur zijn met CNC bewerken aanzienlijk minder dan met handmatige bewerkingen. Toch blijft CNC ook mensenwerk. De numerieke waardes op de machines moeten immers nog altijd ingevoerd worden door mensen (numerical control). Het is daarom belangrijk dat CNC door ervaren experts in het vak wordt uitgevoerd. De ingestelde waardes hebben namelijk grote gevolgen voor het product. Er zijn verschillende varianten van CNC bewerken. Onder deze mogelijkheden zijn CNC frezen en CNC draaien.

CNC bewerken: het belang van ervaring

De NC in CNC bewerken staat voor Numerical Control. Dit verwijst naar de numerieke waardes die worden ingevoerd in de (computergestuurde) NC machines voor het bewerken van metaal. De keuze tussen CNC of handmatig bewerken hangt af van verschillende omstandigheden. CNC is meestal de juiste keuze voor complexe producten met een hoge seriegrootte. Hoewel CNC bewerken zorgt voor een constantere kwaliteit en meer nauwkeurigheid dan handmatige metaalbewerkingen, wil dat niet zeggen dat het geen mensenwerk meer is. Het resultaat is namelijk ook afhankelijk van de ingevoerde numerieke waardes in de NC machines. Het invoeren van de waardes in de productmachines is mensenwerk. Dit moet nauwkeurig gebeuren, anders heeft dat gevolgen voor het eindproduct. Het is daarom van belang een leverancier in huis te nemen die veel ervaring heeft met CNC bewerken om menselijke fouten in het productieproces te voorkomen.

Heycop heeft jarenlange ervaring met CNC bewerken

Heycop is een specialist op het gebied van CNC bewerken. Wij beschikken over jarenlange ervaring en een modern machinepark. Daardoor bieden wij u de beste oplossing voor het uitvoeren van complexe bewerkingen. Onze focus ligt op de bewerking van gietstukken, een technisch onderdeel waarin wij uitblinken. Tot onze dagelijkse kost behoort ook het bewerken van producten uit staf- of plaatmaterialen. Voor CNC bewerken bent u bij Heycop aan het goede adres. Wij zijn voorzien van een hoogwaardig machinepark, dat hoofdzakelijk bestaat uit vier- en vijfassige CNC frees- en draaibanken. Deze machines kunnen allen deels gerobotiseerd beladen worden.

Neem contact op met Heycop

Op zoek naar een ervaren specialist in CNC bewerken? Heycop biedt jarenlange ervaring en is voorzien van een modern en uitgebreid machinepark. Wij schakelen snel en leveren producten van hoge kwaliteit in een korte levertijd. Neem contact op met Heycop via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com als u meer vragen hebt of op zoek bent naar advies over CNC bewerken.