Metaalbewerking met CNC draaien

Metaalbewerking is op zeer veel verschillende manieren mogelijk. Eeuwenlang gebeurde het met de hand. Sinds de twintigste eeuw heeft CNC bewerken een belangrijke rol in de metaal- en gieterij-sector. Bij CNC (Computer Numerical Control) is het productieproces geautomatiseerd met een computer. CNC draaien is een van mogelijke manieren van CNC bewerken. Met CNC draaien is het mogelijk snel en nauwkeurig stukken te maken in metaal. CNC draaien is een verspaningstechniek, waarbij het product ronddraait op een draaibank langs een beitel. Door de beweging voert het product de snijbeweging uit. Het draaien is mogelijk op verschillende manieren. Hoewel CNC draaien computergestuurd is, blijft het mensenwerk. De numerieke waardes in de machines moeten nog altijd door mensen worden ingevoerd (Numerical Control). Daarom is het belang CNC draaien door een ervaren metaalbewerker te laten uitvoeren.

Welke soort CNC bewerken kies je?

Naast CNC draaien bestaan er ook andere soorten van CNC bewerken, zoals CNC zetten of CNC frezen. Wat is nu de beste keuze voor CNC bewerken? Het is verstandig te kiezen voor een metaalbewerker met veel expertise, ervaring én een machinepark met moderne draaimachines. CNC draaien blijft deels mensenwerk. Ervaring en expertise helpen fouten in het productieproces voorkomen. Een modern machinepark met moderne draaimachines is nodig voor de snelste en betrouwbaarste resultaten. Heycop is daarom een goede keuze als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor CNC draaien. Naast meer dan 100 jaar ervaring in de metaalbewerking en de gieterij-sector zijn wij voorzien van een modern machinepark.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

De CNC draaimachines van Heycop

Met een eigen rapid prototypen afdeling en de eigen gereedschapsmakerij schakelt Heycop indien wenselijk snel en leveren wij hoogkwalitatieve producten in een korte en betrouwbare levertijd. Ons hoogwaardige machinepark bestaat hoofdzakelijk uit vier- en vijf-assige CNC frees- en draaibanken die deels gerobotiseerd beladen kunnen worden. Ons draaipark bestaat uit de Mori Seiki NL2500SM die is uitgerust met robot om ook ‘s nachts te kunnen CNC draaien. Daarnaast beschikt Heycop ook over een type SY. Deze machine is uitgerust met een Y-as, welke naast draaibewerkingen ook simpele freesbewerkingen kan uitvoeren met het aangedreven gereedschap. Daarnaast bevindt de Doosan Puma TT1800SY zich in Heycops draaipark. Deze machine ondersteunt volautomatische stafaanvoer, om grote series draaiwerk snel en efficiënt te produceren. Onze jarenlange ervaring in de metaalbewerking zorgt voor een optimale bediening en invoer bij het CNC draaien.

Bel Heycop voor advies

Op zoek naar uitgebreider advies voor de juiste manier van CNC bewerken? Of heeft u professionele en ervaren begeleiding nodig bij CNC draaien? Neem dan contact op met Heycop via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com. Bij ons bent u aan het goede adres voor professioneel CNC draaien.