Voordelen van gietwerk in aluminium

Al duizenden jaren wordt gieten gebruikt als een techniek voor vormgeving. Vandaag de dag wordt het gebruikt voor veel verschillende soorten producten. Gieten in aluminium heeft enkele voordelen in vergelijking met andere methodes van fabricages. Een voordeel van aluminium is dat de smelttemperatuur relatief laag is. Tijdens het smelten is het materiaal daardoor beter beheersbaar dan veel andere metalen. Hierdoor kan het aluminium in een vorm worden gegoten die niet verloren gaat tijdens het gieten. Een ander voordeel van aluminium gietwerk is dat het metaal licht en sterk is. Verder is het materiaal duurzaam en heeft het een lange levensduur. Ook is het aluminium gietwerk onderhoudsvriendelijk en goed beschermd tegen corrosie. Uiteraard is het belangrijk te weten of gieten in aluminium de beste keuze is. En of het aluminium gietwerk voor een concurrerende prijs wordt gedaan. Heycop heeft veel ervaring en connecties in de metaalindustrie en de gieterij-sector, waarmee onze klanten verzekerd zijn van een optimaal kwaliteitsproduct voor een betaalbare prijs.

Heycop: veel ervaring in de gieterij-sector

Heycop is een onderneming met meer dan 100 jaar ervaring in de gieterij-sector en de metaalbewerking. Wij hebben veel expertise in gieten. Tot onze punten van expertise behoort gietwerk in aluminium, naast het gieten in non-ferro, messing en brons en ijzer. Niet alleen een definitief ontwerp, maar ook een idee of een schets is mogelijk als uitgangspunt voor een samenwerking. Samen met u komen wij tot een uitgekristalliseerd product dat aan uw wensen voldoet. Heycop blijft verantwoordelijk voor het complete traject dat u aan ons uitbesteedt. We realiseren zo samen met u het aluminium gietwerk dat u verlangt.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Vaste leveranciers voor concurrerende prijzen

Om te kunnen profiteren van de concurrerende arbeidsmarkt in onder andere Oost- en Zuid-Europa, India, Vietnam, Taiwan en China werkt Heycop al vele jaren samen met vaste leveranciers. Ook in dit proces neemt Heycop de volle verantwoordelijkheid voor de aanmaak van prototypen en de kwaliteit van het eindproduct. Dankzij ons grote netwerk aan gieterijen in binnen- en buitenland brengen wij uw aluminium gietwerk onder bij de gieterij die het best bij uw product past. Wij denken daarbij met u mee bij de beste keuze voor materiaal en giettechnieken.

Contact met Heycop

Wil u meer informatie over de werkwijze van gieten in aluminium? Of wil u meer weten over de kosten voor aluminium gietwerk of over het kiezen van de juiste leverancier? Heycop heeft de kennis en een groot netwerk in huis om u optimaal te begeleiden. Neem contact met ons op via +030-6353565 of info@heycop.com voor al uw aluminium gietwerk.