Gietwerk uit de Bronstijd

Brons werd populair als materiaal in de Bronstijd, ongeveer van 3000 tot 800 voor Christus. In die tijd verving brons vuursteen als voornaamste materiaal voor wapens en gereedschap. Ook tegenwoordig is het gieten van brons nog een methode voor de fabricage van producten. Doordat brons tin bevat, is het harder en minder buigzaam dan koper. Ook heeft brons een kleinere buigsterkte, waardoor het niet veel in de bouw en de constructie wordt gebruikt. Een voordeel is dat brons gieten wel relatief eenvoudig is. Het tin beperkt het krimpen van het gietsel bij afkoeling en verlaagt het smeltpunt. Daarnaast verhoogt het de vloeibaarheid van de gesmolten koper, zodat details van het eindproduct uiteindelijk verfijnder worden. Heycop is een bedrijf met veel expertise in de metaalbewerking en de gieterij-sector en begeleidt u bij de juiste keuze voor bronzen gietwerk.

Is gieten in brons functioneel voor mijn product?

U heeft bij de fabricage van een product de keuze uit veel soorten gietwerk. Naast non-ferro, aluminium of ijzer is gieten met messing of brons een mogelijkheid. Gieten in messing en brons is één van de specialiteiten van Heycop. Wij zijn een onderneming met meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en assisteren u bij het complete traject, van design tot het uiteindelijke product. Of u kiest voor gietwerk in brons is dus afhankelijk van het product. Heycop heeft een netwerk van gespecialiseerde gieterijen, zodat wij de specifieke eisen van elke klant kunnen beantwoorden. Wij gaan voor het beste product tegen de meest concurrerende prijs.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Begeleiding bij uw bronzen gietwerk

Heeft u assistentie nodig bij het zoeken naar de juiste, betrouwbare en betaalbare leveranciers voor uw gietwerk in brons? Dan biedt Heycop u de expertise die u zoekt. Mogelijk wil u een transitie maken naar het gebruik van bewerkte gietstukken. Wij helpen u graag bij dit soort transities. Heycop heeft geen beperkingen; dankzij ons grote netwerk zijn de opties vrijwel onbeperkt. Heycop denkt niet alleen mee bij het proces over gieten in brons. U schakelt ons ook in voor advies voor de bewerkings- en opspanmethodiek, zodat u bij ons kwalitatief en kostentechnisch het beste af bent.

Contact met Heycop

Is het verstandig om te opteren voor gieten in brons voor uw product? Of bent u op zoek naar advies over bronzen gietwerk van een ervaren expert in de gieterij-sector? En wil u zeker weten dat uw leverancier betrouwbaar is en werkt voor concurrerende prijzen?
Neem dan contact met Heycop via 030-6353565 of info@heycop.com. Wij helpen u met professioneel gietwerk in brons.