Het gebruik van messing gietwerk

Messing wordt vanwege de kleur ook wel ‘geelkoper’ genoemd. Messing is dankzij zijn hardheid en goede zelfsmerende eigenschappen een waardevol materiaal. De kleur van messing is bruin tot bruinrood, afhankelijk van het zinkgehalte. Messing gietwerk heeft een gelijkmatige microstructuur. Dat is voordelig voor bewerkingen en helpt ook corrosie voorkomen. Gietmessing is geschikt voor vrijwel alle gietprocessen. Of gieten in messing een goede keuze voor uw product is, is uiteraard afhankelijk van uw wensen en uw product. Heycop is een dienstverlener met jaren ervaring in de gieterijsector en de metaalindustrie. Wij assisteren bij het kiezen van de leverancier die bij u past. Ook begeleidt en adviseert Heycop bij het hele proces van productdesign tot eindproduct.

Het verschil tussen messing en brons

Gietwerk van messing en van brons vertonen veel overeenkomsten. Als een koperlegering meer dan 60 procent bevat en zink is geen hoofdlegeringselement, dan noemt men die legering brons. Als er naast koper zink als belangrijk legeringselement aanwezig is, wordt gesproken over messing. Het verschil zit dus in de chemische samenstelling. Dit is niet altijd meteen eenvoudig te detecteren. Door de verschillen in chemische samenstelling is er ook verschil in corrosie, hardheid, elektrische weerstand en warmtegeleiding tussen bronzen en messing gietwerk. Is het nu verstandig om te kiezen voor gieten in messing of koper? Heycop assisteert u bij de keuze voor het juiste gietwerk voor uw product. Ook helpen wij u de leverancier zoeken die het beste bij uw wensen aansluit en werkt voor de meest concurrerende prijs.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Hoe werkt Heycop?

Heycop heeft een groot netwerk aan gieterijen in binnen- en buitenland om zich heen verzameld. Daardoor kunnen wij uw messing gietwerk onderbrengen bij de gieterij die het beste bij uw product past. Tevens begeleiden wij het hele proces van idee tot product, zodat u zeker weet of gieten in messing de juiste keuze voor u is. Heycop werkt met vaste leveranciers voor gietstukken. De leveranciers bevinden zowel in als buiten Europa. Hierdoor denken wij ook actief mee bij de beste keuze voor materiaal en giettechniek voor uw product. Tevens profiteert u van onze samenwerking met leveranciers uit landen met competitieve arbeidskosten, waaronder India, Vietnam, Taiwan, China en Oost- en Zuid-Europa. Wij zijn verantwoordelijk voor het hele proces dat u aanons uitbesteedt. Heycop is ook niet terughoudend om nieuwe markten te ontdekken en ervaringen te delen.

Bel Heycop voor advies over messing gieten

Heeft een idee voor een nieuw product? Een definitieve tekening is niet eens nodig, een schets is al voldoende voor samenwerking met Heycop. Wij adviseren of messing gieten voor u een verstandige keuze is of dat u beter kunt kiezen voor ander gietwerk. Neem contact met ons op voor advies of een afspraak via 030-6353565 of info@heycop.com voor al uw messing gietwerk.