High Voltage

Heycop produceert vanaf haar oprichting in 1906 onderdelen voor Hoogspanningsindustrie, het gaat om de meest uiteenlopende producten en vormen Aluminium en koper stroomgeleiders. Hiermee voorziet Heycop als jaren lang de grootste stroomleveranciers uit Europa van schakelaars en stekers met als grootste afnemer Siemens.

Hoogspanningsschakelaars Siemens

Sinds 2010 assembleert Heycop ook complete gasgeïsoleerde Hoogspanningsschakelaars en submontages voor Siemens. Heycop zorgt voor het gehele traject van projectplanning, de productie van onderdelen in eigen fabriek, de sourcing van materialen en onderdelen bij gespecialiseerde toeleveranciers, de assemblage en testen tot 300.000 Volt. De schakelaars moeten aan de hoogste eisen voldoen en worden in een 100% test afgenomen door Siemens. Heycop beschikt over een aparte geconditioneerde ruimte en gekwalificeerd personeel.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Stekers en Contactbussen Prysmian

Heycop produceert voor Prysmian de Stekers en Contactbussen behorend bij het zogenaamde CLICK-FIT systeem van Prysmian Cables and Systems. Het CLICK-FIT® plug-in concept is een uniek systeem, speciaal ontwikkeld voor het aansluiten van geëxtrudeerde kabels voor (extra-)hoogspanning, van 72kV tot en met 420kV.