Automotive

Automotive

Heycop Automotive produceert in opdracht van Ventura Systems ophangsystemen voor deuren van tram, bus en metro. Daarnaast is Heycop in opdracht van Valx een ontwikkeling gestart van accu laadsystemen voor vrachtwagentrailers (Energy Axle). Heycop is contractpartner van zowel Ventura Systems als Valx.

Deursystemen voor Bus, Tram en Metro

Deursystemen voor Bus, Tram en Metro Heycop produceert in opdracht van Ventura Systems diverse soorten aandrijfsystemen voor de deuren van bussen, trams en metro. Omdat de montageafdeling van Ventura volledig lean is ingericht en leveringen derhalve "just in time" moeten geschieden wordt er gewerkt met een kanban systeem waarbij Heycop voorraadhoudend is.

Heycop heeft voor Ventura Systems ook de rol van partner op het gebied van innovaties: introductie van nieuwe materialen, verbetering van constructies en value engineering. Voorstellen worden gedaan met zicht op geplande volumes, fase in de levenscyclus en modularisatie.

Ventura systems is een fabrikant van innovatieve deursystemen voor bussen, trams en metro. Producten van het bedrijf worden wereldwijd geleverd aan gerenommeerde fabrikanten van voertuigen en rollend materieel. (zie verder www.venturasystems.com )

Energy Axle voor Trailers

Energy Axle voor Trailers Heycop heeft de Energy Axle ontwikkeld in opdracht van Valx. Naast de ontwikkeling verzorgt Heycop ook de productie van dit uniek concept.

Het is een algemeen probleem dat trailers vaak niet voldoende elektrische enrgie hebben om bijvoorbeeld de juiste werking van de laadkleppen (of andere elektrische apparaten) te kunnen garanderen. Dit wordt veroorzaakt omdat het battery pakket in de trailer niet goed opgeladen wordt door de dynamo in de truck. Het verlies aan energie wordt veroorzaakt door de lange kabels en de koppelingen tussen dynamo en accu pakket.

De Energy Axle is een as voor een trailer welke voorzien is van een eigen generator en derhalve zijn eigen energie opwekt onafhankelijk van de truck. Deze energie wordt opgeslagen in het direct daarboven gelegen accupakket.

De Energy Axle is onderhoudsarm en zowel geschikt voor trailers welke grote afstanden afleggen als voor trailers welke in de stad rijden. Door de bijzonder korte oplaadtijd van het accupakket (ook bij lage snelheden) is de klant altijd verzekerd van een juiste werking van de laadklep of andere elektrische apparatuur.