Boat Equipment

Boat Equipment

Heycop Boat Equipment ontwikkelt en produceert producten voor de kleine scheepvaart (motor- en zeiljachten) waaronder boegschroeven (Rim Drive), generatoren, flexibele koppelingen, schroefassystemen, etc. Tot onze klantenkring behoren bedrijven als Vetus, Yanmar, Global Marine Engineering en Whisper Power.
Naast complete gebruiksklare onderdelen produceert en levert Heycop allerlei onderdelen welke benodigd zijn voor het mariniseren van motoren zoals uitlaatinjectiebochten, koelwaterpompen, warmtewisselaars, vliegwielhuizen, motorsteunen, etc.

Boeg- en hekschroeven

Boeg- en hekschroeven Heycop is al sinds vele jaren specialist in het produceren van boeg- en hekschroeven voor zeil- en motorjachten. De huidige range van boegschroeven ligt tussen de 25kgf en de 550kgf. Heycop kan hierbij meedenken over de ontwikkeling en productie van de staartstukken en de motoren (hydraulisch en electrisch).

Rand aangedreven boegschroeven (RIM drive)

De rand aangedreven boegschroef (RIM drive) is een innovatieve ontwikkeling op het gebied van boeg- en hekschroeven. Anders dan bij traditionele boegschroeven is de propeller een onderdeel van de elektromotor. De motor is een permanent magneetmotor, dit resulteert in een zeer compacte bouw.

Unieke eigenschappen:
• Geheel vrij van cavitatie, hierdoor zeer geluidsarm
• Volledig traploos regelbaar
• Onbeperkte inschakelduur
• Laag energieverbruik

Schroefassystemen

Wij zijn specialist in het produceren van schroefas systemen, voor pleziervaartuigen (motor en zeiljachten) maar ook voor de beroepsvaart kunnen wij een passend aandrijvingssysteem leveren.