CAD ontwerpen

CAD CAM Programmeren zijn termen die veel voorkomen. CAD staat voor Computer Aided Design. CAM is de afkorting voor Computer Aided Manufacturing. Zowel CAD als CAM verwijst naar software die wordt gebruikt bij het ontwerpen van een product.

Heycop - Engineering

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Siemens Yanmar Kadant

Innovatie

Innovatief engineeringteam met
inzet van 3D laserscanoplossingen.

Meerwaarde

Meedenken in start-, ontwikkelings-
en eindfasen.

Snelheid

Snelle conceptvisualisatie met
3D-printen en ons machinepark.

Totaaloplossing

Alles-in-één met gieten, frezen en assembleren.

Engineeringspecialist

Bij CAD ontwerpen ligt de nadruk op het ontwerp. CAD ontwerpen verwijst in feite naar ontwerpen met behulp van een computer. De CAD-software wordt vervolgens in de CAM-software gebruikt. De CAM-software is te vinden op de machines die het CAD ontwerp omzetten in de daadwerkelijke producten. CAD CAM wordt vaak gebruikt voor industriële ontwerpen, ook in de metaalbewerking. Het is verstandig om voor CAD CAM Programmeren en het bijbehorende productieproces een expert te raadplegen.

CAD ontwerpen en het CNC productieproces

In de metaalbewerking is vanaf de twintigste eeuw CNC bewerken een methode die veel gebruikt wordt. Vooral voor producten die complex zijn en nauwkeurig moeten worden bewerkt, is CNC bewerken gebruikelijk. CNC staat voor Computer Numerical Control, oftewel een door de computergestuurd productieproces. Voor de invoer zijn de CNC gestuurde machines echter nog afhankelijk van mensenwerk. De invoer voor de CNC machines bestaat uit CAD ontwerpen. Deze worden omgezet naar CAM. Daarmee worden de CNC machines zo geprogrammeerd om het CAD ontwerp om te zetten in een daadwerkelijk product. Het is daarom uiteraard van belang dat het CAD ontwerp en de invoer secuur gebeurt. Heycop heeft ervaren personeel en is gespecialiseerd in CAD CAM Programmeren en CNC bewerken.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Innovatief, kwalitatief en efficiënt

Dankzij ons innovatieve karakter en onze geavanceerde machines ontwikkelen we optimale oplossingen en prototypes van hoogwaardige kwaliteit.

Innovatie

Een van de meest recente innovaties binnen de meettechnologie is het gebruik van lasermetingen. Heycop heeft geïnvesteerd in de Hexagon Absolute Arm, een geavanceerde 3D laserscanner. Dit resulteert in nauwkeurigheidsvoordelen en snelheidsvoordelen bij metingen.

Reverse engineering

Door gebruik te maken van de Absolute Arm zetten we reverse engineering trajecten in gang, wat ons in staat stelt producten te analyseren, repliceren en verbeteren.

Kwaliteit

Met onze 3D laserscanner scannen we producten met een precisie van 16 micron. De kwaliteitscontrole omvat een vergelijking tussen de 3D-bestanden van het gietstuk en het fysieke gietstuk. Zo identificeren en visualiseren we eventuele afwijkingen in een vroeg stadium.

Efficiëntie

Dankzij onze 3D printer en ons machinepark visualiseren we vlot een eerste prototype.
Heycop engineering Heycop Heycop

De keuze voor Heycop

Heycop heeft meer dan 100 jaar ervaring in de gieterij-sector en de metaalbewerking. Een definitieve tekening of CAD ontwerp, maar ook slechts een idee of schets kunnen het uitgangspunt zijn voor een samenwerking. Samen met u komen wij tot een uitgekristalliseerd en optimaal product dat voldoet aan uw wensen. Tot onze specialisaties behoren CNC bewerken en CAD CAM Programmeren. Wij bieden u daardoor bij het hele traject, van CAD ontwerpen tot eindproduct, begeleiding. Dankzij het moderne machinepark van Heycop wordt uw initiële CAD ontwerp uiteindelijk in korte tijd omgezet in een betrouwbaar eindproduct. Naast CAD ontwerpen ligt de focus van Heycop op het bewerken van gietstukken, een van onze andere expertise-punten. Daarnaast behoort het bewerken van producten vanuit staf- of plaatmaterialen tot onze dagelijkse kost.

Advies over CAD ontwerpen? Bel Heycop

Zoekt u advies over CAD ontwerpen van een specialist met meer dan 100 jaar ervaring in de metaalbewerking en de gieterij-sector? Dan bent u bij Heycop aan het goede adres. Wij begeleiden u bij het hele CNC productieproces, van CAD ontwerp tot eindproduct. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Heycop via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com voor meer informatie ver CAD ontwerpen.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop