Machine Park

Heycop is de specialist op het gebied van CNC-bewerken. Met haar jaren lange ervaring en modern machinepark kunnen wij de meest complexe frees- en draaibewerkingen uitvoeren. Dit op zowel gietwerk als staf- en plaatmateriaal. Onderstaand een greep uit de machinale mogelijkheden bij Heycop.

Freespark

3x Mori Seiki NH(X)5000 – Heycop beschikt over in totaal drie Mori Seiki NH(X)5000 machines. Dit zijn horizontale CNC-freesmachines welke behoren tot de beste van de wereld op het gebied van CNC bewerken. Met een bewerkingsgebied van X:730 [mm] , Y:730 [mm] & Z:850 [mm] en een uitmuntende snelheid is dit dé machine om snel, efficiënt en uiterst precies te bewerken. Daarnaast beschikt de machine over een magazijn met plek voor 60 gereedschappen.

Mori Seiki NV5000 – Naast de horizontale Mori Seiki banken beschikt Heycop ook over een verticale variant. Net als de NH- machines behoren de NV- machines ook tot de beste van de wereld op het gebied van CNC bewerken. Met een bewerkingsgebied van X:800 [mm] , Y:510 [mm] & Z:510 [mm] en ook ruimte voor 60 gereedschappen is deze machine net als de NH- uiterst geschikt voor uw complexe bewerkingen.

2x Fanuc T21 – Heycop heeft niet alleen beschikking over Mori Seiki machines maar ook twee Fanuc T21 freesmachines. Deze machine is ingericht op het snel uitvoeren van grotere series minder complexe bewerkingen. De machine is uitgerust met een volautomatisch gereedschap-turret en kan bewerken in een gebied van X: 700 [mm] Y: 400 [mm] & Z: 330 [mm]

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Draaipark

Mori Seiki NL2500SM met Robot – Net als het freespark is het draaipark van Heycop met Mori Seiki machines modern en up to date. De NL2500SM welke is uitgerust met robot om ook ‘s nachts te kunnen draaien beschikt over een multi turret, waar maximaal 24 gereedschappen in kunnen. Dit in combinatie met de robot zorgt voor een degelijke, efficiënte en snelle bewerkingscyclus.

Mori Seiki NL2500SY – In tegenstelling tot de Mori Seiki SM draaibank beschikt Heycop ook over een type SY. Deze machine is uitgerust met een Y-as welke naast draaibewerkingen ook simpele freesbewerkingen kan uitvoeren met het aangedreven gereedschap. Hiermee kan voorkomen worden dat draaiproducten voor enkele freesbewerkingen een nieuwe cyclus in het freespark moeten doordraaien. Het voorkomen van dit soort stappen werkt kostenbesparend.

Doosan Puma TT1800SY– De Doosan van Heycop is een type met twee hoofd-spillen en twee gereedschap-turrets. Hiermee kunnen wij tot wel 48 gereedschappen kwijt en producten tweezijdig bewerken in dezelfde machinecyclus. Daarnaast heeft de machine een Y-as en beschikking over volautomatische stafaanvoer. Met deze stafaanvoer is Heycop in staat grote series draaiwerk snel en efficiënt te produceren.