Machine Park

Heycop is de specialist op het gebied van CNC-bewerken. Met haar jaren lange ervaring en modern machinepark kunnen wij de meest complexe frees- en draaibewerkingen uitvoeren. Dit op zowel gietwerk als staf- en plaatmateriaal. Onderstaand een greep uit de machinale mogelijkheden bij Heycop.

Freespark

”Nieuw in 2022” – Mori Seiki NHX5500 – Heycop heeft voor in de nieuwbouw geïnvesteerd in een nieuwe NHX5500 machine met een gereedschap magazijn voor 330 Tools. Wat ons in het kader van LEAN & SMED de gelegenheid biedt efficiënter en flexibeler te werk te gaan met vaste gereedschapsets. Met een bewerkingsgebied van X:800 [mm] , Y:800 [mm] & Z:880 [mm], big plus opname en een uitmuntende snelheid is dit dé machine om snel, efficiënt en uiterst precies te bewerken.

5x Mori Seiki NH(X)5000 – Heycop beschikt over in totaal vijf Mori Seiki NH(X)5000 machines. Dit zijn 4-assige horizontale machines welke behoren tot de beste van de wereld op het gebied van CNC bewerken. Met een bewerkingsgebied van X:730 [mm] , Y:730 [mm] & Z:850 [mm] en een uitmuntende snelheid is dit dé machine om snel, efficiënt en uiterst precies te bewerken. Daarnaast beschikken deze machines over een magazijn met plek voor 60 gereedschappen.

2x Haas VF-4SS – Naast de horizontale Mori Seiki machines beschikt Heycop ook over een tweetal verticale freesmachine. De verticale Haas machines bieden een goed alternatief voor producten welke bewerkt dienen te worden over minder vlakken. Met een bewerkingsgebied van X:1270 [mm] , Y:508 [mm] & Z:635 [mm] biedt deze machine meer ruimte dan de NH(X)-machines wat deze geschikt maakt voor het wat grotere werk.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Draaipark

Mori Seiki NL2500SM met Robot – Net als het freespark is het draaipark van Heycop met Mori Seiki machines modern en up to date. De NL2500SM welke is uitgerust met robot om ook ’s nachts te kunnen draaien beschikt over een turret met aangedraven gereedschappen, waar maximaal 24 gereedschappen in kunnen. Dit in combinatie met de robot zorgt voor een degelijke, efficiënte en snelle bewerkingscyclus.

Mori Seiki NL2500SY – Naast de Mori Seiki SM draaibank beschikt Heycop ook over een type SY. Deze machine is uitgerust met een Y-as welke naast draaibewerkingen ook freesbewerkingen kan uitvoeren met het aangedreven gereedschap. Hiermee kan er bij producten met zowel draai- als freesbewerkingen een bewerkingsstap worden bespaart. Het verminderen van het aantal bewerkingsstappen werkt kostenbesparend.

Doosan Puma TT1800SY– De Doosan van Heycop is een type met twee hoofd-spillen en twee gereedschap-turrets. Hiermee kunnen wij tot wel 48 gereedschappen kwijt en producten tweezijdig bewerken in dezelfde machinecyclus. Daarnaast heeft de machine een Y-as en beschikking over volautomatische stafaanvoer. Met deze stafaanvoer is Heycop in staat grote series draaiwerk snel en efficiënt te produceren.