Gieten brons

Brons werd populair als materiaal in de Bronstijd, ongeveer van 3000 tot 800 voor Christus. In die tijd verving brons vuursteen als voornaamste materiaal voor wapens en gereedschap. Ook tegenwoordig is het gieten van brons nog een methode voor de fabricage van producten.

Heycop gietwerk
Heycop machinepark

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Honeywell | Elster Yanmar Siemens

Kwaliteit

Gegarandeerd hoge kwaliteit
in elk gietstuk.

Deskundig

Diepgaande gieterijkennis,
bewerkte en onbewerkte levering.

Kostenefficiënt

Gietstukken zijn kostenverlagend
bij complexe producten.

Waardecreatie

Gietstukken en slimme methodes
voor een geoliede productie.

Gietspecialist

Doordat brons tin bevat, is het harder en minder buigzaam dan koper. Ook heeft brons een kleinere buigsterkte, waardoor het niet veel in de bouw en de constructie wordt gebruikt. Een voordeel is dat brons gieten wel relatief eenvoudig is. Het tin beperkt het krimpen van het gietsel bij afkoeling en verlaagt het smeltpunt. Daarnaast verhoogt het de vloeibaarheid van de gesmolten koper, zodat details van het eindproduct uiteindelijk verfijnder worden. Heycop is een bedrijf met veel expertise in de metaalbewerking en de gieterij-sector en begeleidt u bij de juiste keuze voor bronzen gietwerk.

Is gieten in brons functioneel voor mijn product?

U heeft bij de fabricage van een product de keuze uit veel soorten gietwerk. Naast non-ferro, aluminium of ijzer is gieten met messing of brons een mogelijkheid. Gieten in messing en brons is één van de specialiteiten van Heycop. Wij zijn een onderneming met meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en assisteren u bij het complete traject, van design tot het uiteindelijke product. Of u kiest voor gietwerk in brons is dus afhankelijk van het product. Heycop heeft een netwerk van gespecialiseerde gieterijen, zodat wij de specifieke eisen van elke klant kunnen beantwoorden. Wij gaan voor het beste product tegen de meest concurrerende prijs.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Slimme gietmethodes voor vereenvoudigde productie

We benutten onze kennis en ons netwerk om ieder productieproces eenvoudiger te maken. We focussen ons daarbij op het toevoegen van waarde in elk proces. Met onze aanpak hoeft u geen concessies te doen aan kwaliteit.

Expertise

Met vakmanschap en kennis leveren we specialistische onbewerkte en bewerkte gietstukken.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Tijdens het ontwerp van gietstukken houden we rekening met bewerkings- en opspanmethoden. Daar profiteert u van; zowel op het gebied van kwaliteit als kosten.

Vast netwerk

We onderhouden relaties met vaste leveranciers voor gietstukken. Ons uitgebreide netwerk omvat non-ferro gieterijen (zoals aluminium, koper, messing en brons) en ijzergieterijen. De leveranciers zijn zowel binnen als buiten Europa gevestigd. Dit stelt ons in staat altijd de meest passende keuze te maken op gebied van materiaal en giettechniek.

Vereenvoudigd productieproces

Het gebruik van gietstukken minimaliseert de noodzaak voor aanvullende werkzaamheden, zoals laswerk.
Gietwerk Gietwerk

Begeleiding bij uw bronzen gietwerk

Heeft u assistentie nodig bij het zoeken naar de juiste, betrouwbare en betaalbare leveranciers voor uw gietwerk in brons? Dan biedt Heycop u de expertise die u zoekt. Mogelijk wil u een transitie maken naar het gebruik van bewerkte gietstukken. Wij helpen u graag bij dit soort transities. Heycop heeft geen beperkingen; dankzij ons grote netwerk zijn de opties vrijwel onbeperkt. Heycop denkt niet alleen mee bij het proces over gieten in brons. U schakelt ons ook in voor advies voor de bewerkings- en opspanmethodiek, zodat u bij ons kwalitatief en kostentechnisch het beste af bent.

Contact met Heycop

Is het verstandig om te opteren voor gieten in brons voor uw product? Of bent u op zoek naar advies over bronzen gietwerk van een ervaren expert in de gieterij-sector? En wil u zeker weten dat uw leverancier betrouwbaar is en werkt voor concurrerende prijzen?
Neem dan contact met Heycop via 030-6353565 of info@heycop.com. Wij helpen u met professioneel gietwerk in brons.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop