Gieten koper

Gieten in koper kent een lange geschiedenis. Bij archeologische opgravingen in Irak is koperen gietwerk van 8700 jaar voor Christus ontdekt. Koper wordt op grote schaal in de industrie gebruikt, omdat het een groot geleidingsvermogen heeft voor elektriciteit en warmte. Daarnaast is het buigzaam en eenvoudig te vervormen.

Heycop gietwerk
Heycop machinepark

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Honeywell | Elster Yanmar Siemens

Kwaliteit

Gegarandeerd hoge kwaliteit
in elk gietstuk.

Deskundig

Diepgaande gieterijkennis,
bewerkte en onbewerkte levering.

Kostenefficiënt

Gietstukken zijn kostenverlagend
bij complexe producten.

Waardecreatie

Gietstukken en slimme methodes
voor een geoliede productie.

Gietspecialist

De bekendste toepassing van koper is natuurlijk koperdraad. Bewerkte gietstukken zijn een interessante oplossing om producten eenvoudiger (en dus goedkoper) te fabriceren. De keuze voor gieten in koper of voor ander gietwerk is natuurlijk afhankelijk van uw product. Heycop is een dienstverlener die u assisteert bij het kiezen van het juiste gietwerk. Ook helpen we u de juiste leverancier bij uw product selecteren.

Kiezen voor het juiste gietwerk

De keuze uit verschillende soorten gietwerk is ruim. Naast koper kunt u bijvoorbeeld kiezen voor non-ferro, aluminium, messing, brons of ijzer. Maar hoe weet u of uw keuze voor gietwerk en bijbehorende leverancier verstandig is en past bij uw product? Heycop helpt u bij het beantwoorden van deze vragen. Ook bieden wij begeleiding bij het hele productieproces, van uw eerste idee tot het eindproduct. Wij komen graag samen met u tot een uitgekristalliseerd en optimaal product dat voldoet aan uw wensen. Heycop is verantwoordelijk voor het complete traject dat u aan ons uitbesteedt, inclusief het gieten in koper.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Slimme gietmethodes voor vereenvoudigde productie

We benutten onze kennis en ons netwerk om ieder productieproces eenvoudiger te maken. We focussen ons daarbij op het toevoegen van waarde in elk proces. Met onze aanpak hoeft u geen concessies te doen aan kwaliteit.

Expertise

Met vakmanschap en kennis leveren we specialistische onbewerkte en bewerkte gietstukken.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Tijdens het ontwerp van gietstukken houden we rekening met bewerkings- en opspanmethoden. Daar profiteert u van; zowel op het gebied van kwaliteit als kosten.

Vast netwerk

We onderhouden relaties met vaste leveranciers voor gietstukken. Ons uitgebreide netwerk omvat non-ferro gieterijen (zoals aluminium, koper, messing en brons) en ijzergieterijen. De leveranciers zijn zowel binnen als buiten Europa gevestigd. Dit stelt ons in staat altijd de meest passende keuze te maken op gebied van materiaal en giettechniek.

Vereenvoudigd productieproces

Het gebruik van gietstukken minimaliseert de noodzaak voor aanvullende werkzaamheden, zoals laswerk.
Gietwerk Gietwerk

Heycop: ervaren in de gieterij-sector

Heycop heeft veel ervaring en kennis van bewerkte gietstukken, van koper en andere materialen. Onze klanten adviseren en voorzien van bewerkte gietstukken heeft dan ook onze focus. Bewerkte gietstukken zijn een ideale oplossing om producten eenvoudiger en goedkoper te maken. Wij helpen u graag bij de transitie naar bewerkte gietstukken. Wij werken samen met een groot netwerk van gespecialiseerde gieterijen wereldwijd. Dat geeft ons de mogelijkheid om al uw gietwerk onder te brengen bij de gieterij die het beste bij u past. Wij denken met u mee bij de beste keuze voor materiaal en giettechnieken. Zo bent u zeker of gieten in koper de beste keuze voor uw product is. Ook helpen wij uw kosten drukken door samenwerking met landen met competitieve arbeidskosten, waaronder India, Vietnam, China, Taiwan en landen in Oost- en Zuid-Europa.

Gietwerk van brons of niet? Neem contact op met Heycop

Kiest u voor gieten in brons of voor ander gietwerk? Hoe vindt u de leverancier die aansluit bij uw wensen voor kwaliteit en prijs? Heycop heeft de ervaring en expertise in huis die u deze vragen helpt beantwoorden. Neem contact met ons op voor advies of een afspraak via 030-6353565 of info@heycop.com. Wij zorgen voor hoge kwaliteit gietwerk in koper.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop