Gieten messing

Messing wordt vanwege de kleur ook wel ‘geelkoper’ genoemd. Messing is dankzij zijn hardheid en goede zelfsmerende eigenschappen een waardevol materiaal. De kleur van messing is bruin tot bruinrood, afhankelijk van het zinkgehalte. Messing gietwerk heeft een gelijkmatige microstructuur. Dat is voordelig voor bewerkingen en helpt ook corrosie voorkomen.

Heycop gietwerk

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Honeywell | Elster Yanmar Siemens

Kwaliteit

Gegarandeerd hoge kwaliteit
in elk gietstuk.

Deskundig

Diepgaande gieterijkennis,
bewerkte en onbewerkte levering.

Kostenefficiënt

Gietstukken zijn kostenverlagend
bij complexe producten.

Waardecreatie

Gietstukken en slimme methodes
voor een geoliede productie.

Gietspecialist

Gietmessing is geschikt voor vrijwel alle gietprocessen. Of gieten in messing een goede keuze voor uw product is, is uiteraard afhankelijk van uw wensen en uw product. Heycop is een dienstverlener met jaren ervaring in de gieterijsector en de metaalindustrie. Wij assisteren bij het kiezen van de leverancier die bij u past. Ook begeleidt en adviseert Heycop bij het hele proces van productdesign tot eindproduct.

Het verschil tussen messing en brons

Gietwerk van messing en van brons vertonen veel overeenkomsten. Als een koperlegering meer dan 60 procent bevat en zink is geen hoofdlegeringselement, dan noemt men die legering brons. Als er naast koper zink als belangrijk legeringselement aanwezig is, wordt gesproken over messing. Het verschil zit dus in de chemische samenstelling. Dit is niet altijd meteen eenvoudig te detecteren. Door de verschillen in chemische samenstelling is er ook verschil in corrosie, hardheid, elektrische weerstand en warmtegeleiding tussen bronzen en messing gietwerk. Is het nu verstandig om te kiezen voor gieten in messing of koper? Heycop assisteert u bij de keuze voor het juiste gietwerk voor uw product. Ook helpen wij u de leverancier zoeken die het beste bij uw wensen aansluit en werkt voor de meest concurrerende prijs.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Slimme gietmethodes voor vereenvoudigde productie

We benutten onze kennis en ons netwerk om ieder productieproces eenvoudiger te maken. We focussen ons daarbij op het toevoegen van waarde in elk proces. Met onze aanpak hoeft u geen concessies te doen aan kwaliteit.

Expertise

Met vakmanschap en kennis leveren we specialistische onbewerkte en bewerkte gietstukken.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Tijdens het ontwerp van gietstukken houden we rekening met bewerkings- en opspanmethoden. Daar profiteert u van; zowel op het gebied van kwaliteit als kosten.

Vast netwerk

We onderhouden relaties met vaste leveranciers voor gietstukken. Ons uitgebreide netwerk omvat non-ferro gieterijen (zoals aluminium, koper, messing en brons) en ijzergieterijen. De leveranciers zijn zowel binnen als buiten Europa gevestigd. Dit stelt ons in staat altijd de meest passende keuze te maken op gebied van materiaal en giettechniek.

Vereenvoudigd productieproces

Het gebruik van gietstukken minimaliseert de noodzaak voor aanvullende werkzaamheden, zoals laswerk.
Gietwerk Gietwerk

Hoe werkt Heycop?

Heycop heeft een groot netwerk aan gieterijen in binnen- en buitenland om zich heen verzameld. Daardoor kunnen wij uw messing gietwerk onderbrengen bij de gieterij die het beste bij uw product past. Tevens begeleiden wij het hele proces van idee tot product, zodat u zeker weet of gieten in messing de juiste keuze voor u is. Heycop werkt met vaste leveranciers voor gietstukken. De leveranciers bevinden zowel in als buiten Europa. Hierdoor denken wij ook actief mee bij de beste keuze voor materiaal en giettechniek voor uw product. Tevens profiteert u van onze samenwerking met leveranciers uit landen met competitieve arbeidskosten, waaronder India, Vietnam, Taiwan, China en Oost- en Zuid-Europa. Wij zijn verantwoordelijk voor het hele proces dat u aanons uitbesteedt. Heycop is ook niet terughoudend om nieuwe markten te ontdekken en ervaringen te delen.

Bel Heycop voor advies over messing gieten

Heeft een idee voor een nieuw product? Een definitieve tekening is niet eens nodig, een schets is al voldoende voor samenwerking met Heycop. Wij adviseren of messing gieten voor u een verstandige keuze is of dat u beter kunt kiezen voor ander gietwerk. Neem contact met ons op voor advies of een afspraak via 030-6353565 of info@heycop.com voor al uw messing gietwerk.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop