Gieterij

Heycop is een gieterij die is begonnen in het centrum van Utrecht. Het is een middelgrote onderneming met inmiddels meer dan 100 jaar ervaring in gietwerk en in de metaalbewerking. Veel van de bewerkingen worden intern uitgevoerd. Voor het gieten hebben wij een groot netwerk van gieterijen opgebouwd.

Heycop gietwerk
Heycop machinepark

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Honeywell | Elster Yanmar Siemens

Kwaliteit

Gegarandeerd hoge kwaliteit
in elk gietstuk.

Deskundig

Diepgaande gieterijkennis,
bewerkte en onbewerkte levering.

Kostenefficiënt

Gietstukken zijn kostenverlagend
bij complexe producten.

Waardecreatie

Gietstukken en slimme methodes
voor een geoliede productie.

Gietspecialist

Heycop heeft in de loop der jaren in een aantal productgroepen veel specifieke ervaring opgebouwd. Deze productgroepen zijn te vinden in de maritieme sector, de horeca, de hoogspanningssector, de kabelindustrie, de automotive branche en de drinkwater desinfectie branche. Dankzij onze ervaring en kennis zorgen we voor besparing op tijd en kosten. Niet alleen op het gebied van bewerkte gietstukken, maar ook bij andere bewerkingen.

Waarom bewerkte gietstukken?

De focus van gieterij Heycop ligt op het gebied waarop wij de meeste kennis en ervaring hebben: bewerkte gietstukken. Gietstukken zijn vaak een uitstekende oplossing om producten eenvoudiger te maken. Het voordeel daarvan is dat de producten ook goedkoper worden. Heycop geeft u hulp en advies bij de transitie naar het gebruik van bewerkte gietstukken. Elke gieterij kent zijn eigen beperkingen wat betreft materiaalsoorten. Voor het netwerk van onze klanten maken wij daarom gebruik van een netwerk van gespecialiseerde gieterijen in binnenland en buitenland. Zo brengen wij het gietwerk onder bij de gieterij die het best bij uw product past. Heycop denkt bij het ontwerp van het gietstuk direct mee over de beste methodiek voor bewerking en opspanning. Wij bieden advies voor de optimale giettechnieken en het optimale materiaal. Daardoor helpen wij bij uw gietwerk ook de kosten te drukken.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Slimme gietmethodes voor vereenvoudigde productie

We benutten onze kennis en ons netwerk om ieder productieproces eenvoudiger te maken. We focussen ons daarbij op het toevoegen van waarde in elk proces. Met onze aanpak hoeft u geen concessies te doen aan kwaliteit.

Expertise

Met vakmanschap en kennis leveren we specialistische onbewerkte en bewerkte gietstukken.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Tijdens het ontwerp van gietstukken houden we rekening met bewerkings- en opspanmethoden. Daar profiteert u van; zowel op het gebied van kwaliteit als kosten.

Vast netwerk

We onderhouden relaties met vaste leveranciers voor gietstukken. Ons uitgebreide netwerk omvat non-ferro gieterijen (zoals aluminium, koper, messing en brons) en ijzergieterijen. De leveranciers zijn zowel binnen als buiten Europa gevestigd. Dit stelt ons in staat altijd de meest passende keuze te maken op gebied van materiaal en giettechniek.

Vereenvoudigd productieproces

Het gebruik van gietstukken minimaliseert de noodzaak voor aanvullende werkzaamheden, zoals laswerk.
Gietwerk Gietwerk

Heycop heeft een groot netwerk gieterijen

Heycop levert al jarenlang een optimaal kwaliteitsproduct tegen een concurrerende prijs. Wij werken al vele jaren samen met vaste leveranciers in onder andere Oost- en Zuid-Europa, India, Vietnam, Taiwan en China. Daardoor besparen we op loonkosten. Het netwerk van vaste leveranciers voor onze gietstukken zorgt ervoor dat onze klanten de hoogst haalbare leverzekerheid hebben. Zowel in als buiten Europa hebben wij een groot netwerk non-ferro gieterijen opgebouwd. Wij bieden daardoor ook advies bij de beste keuze voor materiaal en giettechnieken. Heycop is verantwoordelijk voor het complete traject van uw product, van idee of schets tot eindproduct.

Neem contact op met Heycop

Dankzij ons grote netwerk heeft u bij Heycop geen beperkingen in mogelijkheden, zoals bij andere gieterijen vaak wel het geval is. Naast een groot netwerk hebben wij ook veel kennis en meer dan 100 ervaring in gietwerk in huis. Wil u uw producten eenvoudiger en goedkoper maken? Neem dan contact op met Gieterij Heycop voor hulp bij de transitie via 030-6353565 of info@heycop.com. Wij staan klaar voor al uw vragen over gietwerk en gieten.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop