Zandgietwerk

Zandgieten is een techniek die veel wordt toegepast bij de fabricage van producten. Dat is geen toeval. Het productieproces, waarbij zand als afgietsel wordt gebruikt, is relatief eenvoudig. Daarbij is er een hoge productieflexibiliteit, waarbij ook lage aantallen mogelijk zijn. Ook is het mogelijk om grote en complexe componenten te maken met zandgieten.

Heycop gietwerk
Heycop machinepark

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Honeywell | Elster Yanmar Siemens

Kwaliteit

Gegarandeerd hoge kwaliteit
in elk gietstuk.

Deskundig

Diepgaande gieterijkennis,
bewerkte en onbewerkte levering.

Kostenefficiënt

Gietstukken zijn kostenverlagend
bij complexe producten.

Waardecreatie

Gietstukken en slimme methodes
voor een geoliede productie.

Gietspecialist

Deze productiemethode is mogelijk met verschillende materialen, zoals grijs of nodulair gietijzer, non-ferro metaal of rvs (roestvrij staal). Hoe weet u of zandgietwerk het geschikte fabricageproces is voor uw product? Heycop is een ervaren speler in de gieterij-sector en assisteert u bij het kiezen van het juiste fabricageproces. Ook helpen wij u de leverancier zoeken die past bij uw wensen en uw product.

Is zandgieten de juiste keuze voor mijn product?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor gietwerk, waarvan zandgieten er één is. Hoe weet u nu wat de beste keuze is voor uw product? Heycop heeft veel ervaring en kennis in klanten voorzien van bewerkte gietstukken. Bewerkte gietstukken zijn vaak een prima oplossing om producten goedkoper en eenvoudiger te maken. Wij hebben al veel bedrijven bijgestaan bij de transitie naar het gebruik van bewerkte gietstukken. Heycop assisteert u dan ook bij de beste keuze voor uw product. Mogelijk is dat zandgietwerk, maar ook ander gietwerk is natuurlijk een optie. Bijzonder aan zandgieten is dat producten een stijlvol uiterlijk krijgen en op termijn een natuurlijke patina. Daarnaast is deze methode relatief goedkoop omdat de matrijs voor het gieten vervaardigd is van zand. Tevens kunnen er veel soorten metaal gegoten worden en zijn producten in allerlei groottes te gieten. Een nadeel is dat de matrijzen makkelijk breekbaar zijn. Ook het stollen duurt langer, omdat zand de warmte slecht geleidt. Zandgieten is door de lage kosten zeer geschikt voor prototypen van producten en voor producten met een beperkte seriegrootte. Heycop adviseert u of zandgietwerk wel of niet optimaal is voor uw product.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Slimme gietmethodes voor vereenvoudigde productie

We benutten onze kennis en ons netwerk om ieder productieproces eenvoudiger te maken. We focussen ons daarbij op het toevoegen van waarde in elk proces. Met onze aanpak hoeft u geen concessies te doen aan kwaliteit.

Expertise

Met vakmanschap en kennis leveren we specialistische onbewerkte en bewerkte gietstukken.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Tijdens het ontwerp van gietstukken houden we rekening met bewerkings- en opspanmethoden. Daar profiteert u van; zowel op het gebied van kwaliteit als kosten.

Vast netwerk

We onderhouden relaties met vaste leveranciers voor gietstukken. Ons uitgebreide netwerk omvat non-ferro gieterijen (zoals aluminium, koper, messing en brons) en ijzergieterijen. De leveranciers zijn zowel binnen als buiten Europa gevestigd. Dit stelt ons in staat altijd de meest passende keuze te maken op gebied van materiaal en giettechniek.

Vereenvoudigd productieproces

Het gebruik van gietstukken minimaliseert de noodzaak voor aanvullende werkzaamheden, zoals laswerk.
Gietwerk Gietwerk

De expertise van Heycop

Heycop heeft meer dan 100 jaar ervaring in gieterijbranche en de metaalbewerking. Wij zorgen ervoor dat bedrijven verzekerd zijn van een optimaal kwaliteitsproduct tegen een concurrerende prijs. Heycop helpt u de juiste keuze maken uit zandgietwerk of een andere vorm van gieten. Daarbij staan wij u bij tijdens het hele productieproces, van tekening tot eindproduct. Heycop is daarbij verantwoordelijk voor het complete traject dat u aan ons uitbesteedt. Wij hebben een uitgebreid netwerk van vaste leveranciers in binnenland en buitenland. Daardoor kunt u bij ons terecht voor de juiste leverancier voor uw product, zowel qua prijs als giettechniek. Gieten in zand is daarbij slechts één van de mogelijke giettechnieken.

Bel Heycop voor professioneel advies

Heeft u advies nodig van een ervaren professional uit de gieterijsector voor de juiste gietmethode voor uw product? Of wil u expertise inwinnen of zandgieten de juiste fabricagemethode is voor uw product? Neem contact met ons op voor advies of een afspraak via 030-6353565 of info@heycop.com. Zandgieten is onze specialiteit en wij leveren hoge kwaliteit gietwerk.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop