Handlingrobot Heycop vindt Bierzuil

Handlingrobot Heycop vindt Bierzuil Valk Handling heeft bij Heycop in Houten, de in- en uitname van gietstukken in een bewerkingscentrum gerobotiseerd met inzet van een Fanuc handlingrobot.
Om de gietstukken op de juiste positie op te pakken is een Vision-systeem ingezet. Door de robotisering kon de productie bij Heycop met 30% worden verhoogd en gedurende 16 uur per dag nagenoeg onbemand worden uitgevoerd. Robot en bewerkingscentrum werken inmiddels alweer enkele jaren probleemloos samen en verwerken naast de ca. 14.000 - 16.000 bierzuilen per jaar voor Heineken ook andere gietstukken. (voor project automatisering zie www.valkwelding.com)
Lees verder

Robotisering bewerkingcentrum Heycop

Robotisering bewerkingcentrum Heycop

Na een voorstudie van enkele maanden werd de eerste robotinstallatie in 2006 geplaatst bij Heycop in Houten. Het ging om een Fanuc laad- en los robot welke gekoppeld werd aan een horizontale bewerkingscentrum. Valk Handling verzorgde de Turn-Key levering van het geheel. Op dit moment draaien er 4 Fanuc robots permanent bij Heycop en wordt de automatisering hieromheen verzorgd door zowel Valk Handling als Cellro. Waren het in eerste instantie alleen de grotere series welke middels een robot geproduceerd werden nu produceren we al vanaf 50 stuks met behulp van de robot. Heycop kan hierdoor zeer concurrerend produceren. (voor project automatisering zie www.valkwelding.com en www.cellro.com .

Lees verder

Rapid prototyping bij Heycop

Rapid prototyping bij Heycop De Engineering afdeling van Heycop beschikt over een eigen 3D printer waarmee 3 dimensionale ABS modellen kunnen worden gegenereerd vanuit elke willekeurige 3D CAD file (IGES, STEP, Parasolid, etc.). De modellen kunnen worden gegenereerd in verschillende kleuren en ze zijn belastbaar. U kunt uw ontwerp dus bij ons laten maken in ABS en dit vervolgens inpassen in uw installatie.
De nauwkeurigheid is +/- 0,1mm.
Lees verder