Verschil tussen 3D-scannen en 3D-printen

3D-scannen en 3D-printen zijn methodes die worden gebruikt bij het ontwerpen van een product. Bij 3D-printen wordt op basis van een digitaal model (CAD-file) een driedimensionaal object geprint. 3D-printen behoort tot de ‘rapid prototyping’-industrie. Dat is de verzamelnaam voor een ratio aan technieken waarmee het mogelijk is om snel product-prototypes te vervaardigen. Bij 3D-scannen werkt het proces andersom. Een driedimensionaal object wordt omgezet naar een puntenwolk welke vervolgens kan worden omgezet tot CAD-file. 3D-scannen en 3D-printen zijn complexe technologieën. Wilt u deze geavanceerde technologieën toepassen voor uw product? Dan is het verstandig samen te werken met een partner met veel expertise.

Engineering en Reverse Engineering

3D-printen staat ook bekend onder de meer algemene term Engineering. 3D-scannen is het tegenovergestelde proces en staat daarom ook bekend als Reverse Engineering. Niet alleen expertise en ervaring is belangrijk bij 3D-printen en 3D-scannen. Tevens is het van belang dat er moderne machines worden gebruikt. Heycop beschikt over een modere 7-assige laserscanarm van Hexagon en een nieuwe 3D Itomec i500 printer met een bouwvolume van 500x500x500 [mm]. Wij bieden u daarnaast professionele begeleiding, van ontwerp tot eindproduct.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

3D-scannen / 3D-printen bij Heycop

Heycop beschikt over een eigen engineering- en ontwikkelingsafdeling. Hiermee kunnen wij uw bedrijf ondersteunen bij technische vraagstukken met het oog op innovatie, kostprijsreductie en technische verbeteringen. Uw ontwerp kan met onze 3D-printer uitgebreid worden gevisualiseerd. Voor 3D-scannen beschikt Heycop over de 3D laserscan-arm van Hexagon, de Absolute Arm. Met deze scanner heeft Heycop de mogelijkheid gekregen tot het inscannen van bestaande producten en deze om te zetten in 3D data. Dit geeft niet alleen een nieuwe kijk op het engineeringsproces maar ook op kwaliteit. Daarnaast wordt er met de Absolute Arm nauwkeurige vergelijkingen gemaakt tussen de 3D files van het gietstuk en het gietstuk zelf om eventuele afwijkingen vooraf in beeld te brengen.

Neem contact op met Heycop voor advies

Meer weten of de mogelijkheden van 3D-printen en 3D-scannen? Of zoekt u naar professionele begeleiding tijdens het hele productieproces van uw product? Heycop heeft jarenlange ervaring in de metaalbewerking en de gieterij-sector en geeft u advies van design tot eindproduct. Neem contact met op via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com voor meer informatie over 3D-printen en 3D-scannen.