3D-scannen en printen

3D-scannen en 3D-printen zijn methodes die worden gebruikt bij het ontwerpen van een product. Bij 3D-printen wordt op basis van een digitaal model (CAD-file) een driedimensionaal object geprint. 3D-printen behoort tot de ‘rapid prototyping’-industrie. Dat is de verzamelnaam voor een ratio aan technieken waarmee het mogelijk is om snel product-prototypes te vervaardigen.

Heycop - Engineering
Heycop machinepark

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Siemens Yanmar Kadant

Innovatie

Innovatief engineeringteam met
inzet van 3D laserscanoplossingen.

Meerwaarde

Meedenken in start-, ontwikkelings-
en eindfasen.

Snelheid

Snelle conceptvisualisatie met
3D-printen en ons machinepark.

Totaaloplossing

Alles-in-één met gieten, frezen en assembleren.

Engineeringspecialist

Bij 3D-scannen werkt het proces andersom. Een driedimensionaal object wordt omgezet naar een puntenwolk welke vervolgens kan worden omgezet tot CAD-file. 3D-scannen en 3D-printen zijn complexe technologieën. Wilt u deze geavanceerde technologieën toepassen voor uw product? Dan is het verstandig samen te werken met een partner met veel expertise.

Engineering en Reverse Engineering

3D-printen staat ook bekend onder de meer algemene term Engineering. 3D-scannen is het tegenovergestelde proces en staat daarom ook bekend als Reverse Engineering. Niet alleen expertise en ervaring is belangrijk bij 3D-printen en 3D-scannen. Tevens is het van belang dat er moderne machines worden gebruikt. Heycop beschikt over een modere 7-assige laserscanarm van Hexagon en een nieuwe 3D Itomec i500 printer met een bouwvolume van 500x500x500 [mm]. Wij bieden u daarnaast professionele begeleiding, van ontwerp tot eindproduct.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Innovatief, kwalitatief en efficiënt

Dankzij ons innovatieve karakter en onze geavanceerde machines ontwikkelen we optimale oplossingen en prototypes van hoogwaardige kwaliteit.

Innovatie

Een van de meest recente innovaties binnen de meettechnologie is het gebruik van lasermetingen. Heycop heeft geïnvesteerd in de Hexagon Absolute Arm, een geavanceerde 3D laserscanner. Dit resulteert in nauwkeurigheidsvoordelen en snelheidsvoordelen bij metingen.

Reverse engineering

Door gebruik te maken van de Absolute Arm zetten we reverse engineering trajecten in gang, wat ons in staat stelt producten te analyseren, repliceren en verbeteren.

Kwaliteit

Met onze 3D laserscanner scannen we producten met een precisie van 16 micron. De kwaliteitscontrole omvat een vergelijking tussen de 3D-bestanden van het gietstuk en het fysieke gietstuk. Zo identificeren en visualiseren we eventuele afwijkingen in een vroeg stadium.

Efficiëntie

Dankzij onze 3D printer en ons machinepark visualiseren we vlot een eerste prototype.
Heycop engineering Heycop Heycop

3D-scannen / 3D-printen bij Heycop

Heycop beschikt over een eigen engineering- en ontwikkelingsafdeling. Hiermee kunnen wij uw bedrijf ondersteunen bij technische vraagstukken met het oog op innovatie, kostprijsreductie en technische verbeteringen. Uw ontwerp kan met onze 3D-printer uitgebreid worden gevisualiseerd. Voor 3D-scannen beschikt Heycop over de 3D laserscan-arm van Hexagon, de Absolute Arm. Met deze scanner heeft Heycop de mogelijkheid gekregen tot het inscannen van bestaande producten en deze om te zetten in 3D data. Dit geeft niet alleen een nieuwe kijk op het engineeringsproces maar ook op kwaliteit. Daarnaast wordt er met de Absolute Arm nauwkeurige vergelijkingen gemaakt tussen de 3D files van het gietstuk en het gietstuk zelf om eventuele afwijkingen vooraf in beeld te brengen.

Neem contact op met Heycop voor advies

Meer weten of de mogelijkheden van 3D-printen en 3D-scannen? Of zoekt u naar professionele begeleiding tijdens het hele productieproces van uw product? Heycop heeft jarenlange ervaring in de metaalbewerking en de gieterij-sector en geeft u advies van design tot eindproduct. Neem contact met op via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com voor meer informatie over 3D-printen en 3D-scannen.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop