Gietwerk

Heycop heeft veel kennis in hetgeen waar zij de meeste ervaring in heeft. Klanten voorzien van bewerkte gietstukken. Vaak zijn gietstukken dé oplossing om producten niet alleen goedkoper maar ook een stuk simpeler te maken. Wij helpen graag bij dit soort transities.

Heycop is in 1906 begonnen als gieterij in het centrum van Utrecht. Jaren lang heeft Heycop zich onderscheden als non-ferro gieterij en is uiteindelijk haar gietwerk ook gaan bewerken. Het toevoegen van meer waarde aan producten heeft altijd centraal gestaan. Echter in verband met de verhuizing naar Houten heeft Heycop in de jaren 90 besloten haar eigen gieterij te stoppen.

De kennis en specifieke ervaring met betrekking tot het leveren en bewerken van gietwerk is echter nooit verloren gegaan. Hedendaags ziet Heycop zich als totaal leverancier met specifieke knowhow op het gebeid van gietwerk. Dit doen wij samen met ons vaste netwerk van gieterijen in binnen- en buitenland. Wat betekend dat Heycop geen beperkingen kent aangaande materiaalsoorten, seriegroottes & productietechnieken (zand, coquille, hoge druk, lage druk etc.)

U heeft bij ons dus geen beperkingen in de mogelijkheden welke een willekeurige gieterij u kan bieden. Omdat Heycop bij het ontwerp van het gietstuk direct meedenkt over de bewerkings- en opspan- methodiek bent u uiteindelijk zowel kwalitatief als kostentechnisch het beste bij ons af.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Samenwerking met vaste leveranciers

Om onze klanten de hoogst haalbare leverzekerheid te kunnen bieden werkt Heycop met vaste leveranciers voor haar gietstukken. Door de jaren heen hebben wij een groot netwerk non-ferro gieterijen in zowel Europa als buiten Europa opgebouwd. Hierdoor kunnen wij meedenken bij de beste keuze voor materiaal en giettechnieken.