Gietwerk

Heycop heeft de focus voornamelijk liggen op hetgeen waar zij de meeste kennis en ervaring van heeft. Klanten voorzien van bewerkte gietstukken. Vaak zijn gietstukken dé oplossing om producten niet alleen goedkoper maar ook een stuk simpeler te maken. Wij helpen graag bij dit soort transities.

Heycop is in 1906 begonnen als  gieterij in het centrum van Utrecht. Omdat elke gieterij zijn beperkingen kent aangaande materiaalsoorten, seriegroottes, productietechnieken (zand, kokkille, hoge druk, lage druk centrifugaal etc.) is eind negentiger jaren besloten om te stoppen met de eigen gieterij en om het gietwerk voor onze klanten product specifiek te gaan verzorgen gebruik makend van gespecialiseerde gieterijen. Hierdoor heeft Heycop niet alleen een groot netwerk aan  gieterijen om zich heen verzameld  in binnen- en buitenland maar kunnen wij al uw gietwerk onderbrengen bij die gieterij welke het best bij uw product past.

U heeft bij ons dus geen beperkingen in de mogelijkheden welke een willekeurige gieterij u kan bieden. Omdat Heycop bij het ontwerp van het gietstuk direct meedenkt over de bewerkings- en opspan- methodiek bent u uiteindelijk zowel kwalitatief als kostentechnisch het beste bij ons af.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Samenwerking met vaste leveranciers

Om onze klanten de hoogst haalbare leverzekerheid te kunnen bieden werkt Heycop met vaste leveranciers voor haar gietstukken. Door de jaren heen hebben wij een groot netwerk non-ferro gieterijen in zowel Europa als buiten Europa opgebouwd. Hierdoor kunnen wij meedenken bij de beste keuze voor materiaal en giettechnieken.