Gietwerk

Heycop heeft veel kennis in de gieterij branche en is gespecialiseerd in het leveren van gegoten en bewerkte gietstukken. Vaak zijn gietstukken dé oplossing om producten welke uit meerdere onderdelen bestaan (o.a. lasconstructies) niet alleen goedkoper maar ook een stuk simpeler te maken Wij helpen u graag bij dit soort transities.

Heycop is in 1906 begonnen als gieterij in het centrum van Utrecht. In die tijd begon Heycop zich al te onderscheiden als leverancier van bewerkt non-ferro gietwerk. In de jaren ’90 is daar een assemblage afdeling  aan toegevoegd. Het toevoegen van zoveel mogelijk meerwaarde aan producten heeft bij ons altijd centraal gestaan.

Hedendaags ziet Heycop zich als totaal leverancier van bewerkt gietwerk en samenstellingen met specifieke knowhow op het gebeid van gieterij technologie. Dit doen wij samen met ons vaste netwerk van gieterijen in binnen- en buitenland. Wat betekend dat Heycop geen beperkingen kent aangaande materiaalsoorten, seriegroottes & productietechnieken.

Omdat Heycop bij het ontwerp van het gietstuk direct nadenkt over de bewerkings- en opspanmethodiek bent u uiteindelijk zowel kwalitatief als kostentechnisch het beste bij ons af.

Meer dan 100 jaar ervaring in de gieterijsector en de metaalbewerking

Samenwerking met vaste leveranciers

Om onze klanten de hoogst haalbare leverzekerheid te kunnen bieden werkt Heycop met vaste leveranciers voor haar gietstukken. Door de jaren heen hebben wij een groot netwerk opgebouwd van  zowel non-ferro gieterijen (Aluminium. Koper, Messing, Brons, etc.) als ijzergieterijen in zowel Europa als buiten Europa. Hierdoor kunnen wij voor u altijd de beste keuze maken als het gaat om materiaalkeuze, giettechniek, etc.