3D-ontwerpen en modelleren

Het 3D-ontwerpen of 3D modelleren van een product start met het definiëren van het gewenste eindresultaat. Hierbij wordt gekeken naar de eindgebruiker en hoe deze het product gaat toepassen, hierin kan Heycop een leidende rol bieden. Denk hierbij aan het ondersteunen van een eerste idee tot een werkend prototype. Heycop biedt hierbij ondersteuning bij alle facetten volgens de ISO9001 ontwerp structuur.

Heycop - Engineering
Heycop machinepark

Een greep uit onze vertrouwde klanten

Heineken Siemens Yanmar Kadant

Innovatie

Innovatief engineeringteam met
inzet van 3D laserscanoplossingen.

Meerwaarde

Meedenken in start-, ontwikkelings-
en eindfasen.

Snelheid

Snelle conceptvisualisatie met
3D-printen en ons machinepark.

Totaaloplossing

Alles-in-één met gieten, frezen en assembleren.

Engineeringspecialist

Wanneer het gewenste eindresultaat is gedefinieerd kan een start worden gemaakt met het designproces. Dit kan vanaf een schets maar ook middels reverse engineering vanuit een bestaand onderdeel met behulp van onze 3D laserscanner de Absolute Arm.

Een van de grootste voordelen van 3D-ontwerpen is de complete visualisatie van het object. Het is immers mogelijk deze van alle kanten te bekijken. Daarnaast is het vaak eenvoudiger wijzigingen door te voeren in een 3D-ontwerpproces dan in een 2D-ontwerpproces. Voor de 3D-modellering van een product is het verstandig te kiezen voor begeleiding van een ervaren 3D-ontwerper. Het initiële design is immers van funest belang voor het eindproduct.

Van 3D-ontwerp naar eindproduct

Na het uitwerken van uw 3D-ontwerp kan de stap worden gezet naar het fysieke eindproduct. Het 3D-model kan worden gebruikt om zaken zoals prijs, materiaalkeuze, sterkteberekeningen etc.. te definiëren. Als dit alles is bepaald leent de mogelijkheid zich het product daadwerkelijk te gaan maken.

Vaak beginnen wij met het 3D printen van de onderdelen om een fysieke representatie te hebben van het deel tegen relatief lage kosten. Dit om eventuele aanpassingen alvorens de daadwerkelijke aanmaak nog te constateren. Indien er voldoende vertrouwen is in het product kunnen we deze daadwerkelijk gaan realiseren middels onze uitgebreide mogelijkheden.

Indien het om een gegoten product gaat zullen in eerste instantie de gietmatrijzen in opdracht worden gegeven en een proefgieting worden gedaan. Indien deze succesvol is kunnen wij beginnen met de verdere processtappen zoals bijvoorbeeld, CNC bewerken, oppervlakte behandelen en monteren.

Nieuwe producten worden bij ons altijd met een First Article Inspection (FAI) opgeleverd.

Neem contact op
120 + Klanten
2000 + Producten

Innovatief, kwalitatief en efficiënt

Dankzij ons innovatieve karakter en onze geavanceerde machines ontwikkelen we optimale oplossingen en prototypes van hoogwaardige kwaliteit.

Innovatie

Een van de meest recente innovaties binnen de meettechnologie is het gebruik van lasermetingen. Heycop heeft geïnvesteerd in de Hexagon Absolute Arm, een geavanceerde 3D laserscanner. Dit resulteert in nauwkeurigheidsvoordelen en snelheidsvoordelen bij metingen.

Reverse engineering

Door gebruik te maken van de Absolute Arm zetten we reverse engineering trajecten in gang, wat ons in staat stelt producten te analyseren, repliceren en verbeteren.

Kwaliteit

Met onze 3D laserscanner scannen we producten met een precisie van 16 micron. De kwaliteitscontrole omvat een vergelijking tussen de 3D-bestanden van het gietstuk en het fysieke gietstuk. Zo identificeren en visualiseren we eventuele afwijkingen in een vroeg stadium.

Efficiëntie

Dankzij onze 3D printer en ons machinepark visualiseren we vlot een eerste prototype.
Heycop engineering Heycop Heycop

3D modelleren bij Heycop: begin van het traject

Heycop heeft meer dan 100 jaar ervaring in metaalbewerking en de gieterij-sector. Tot onze vele specialisaties behoort begeleiding bij 3D-ontwerpen. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het complete traject van het product. U kunt bij ons aankloppen met een definitieve tekening, maar ook met enkel een idee of schets. Heycop assisteert u dan bij het verdere 3D modelleren. Wij bereiken graag samen met u een uitgekristalliseerd en optimaal product dat voldoet aan uw wensen. Heycop is gespecialiseerd in de bewerking van gietstukken. Daarnaast is het bewerken van producten vanuit staf- of plaatmaterialen ook dagelijkse kost. Heycop biedt dus ook na het afronden van het 3D-model een deskundige begeleiding bij het traject van de fabricage van uw product.

Bel Heycop voor advies

Interesse in 3D-ontwerpen of 3D modelleren? Of behoefte aan deskundig advies van een ervaren expert uit de metaalbewerking? Neem dan contact met Heycop op via +31 (0)30 6353565 of info@heycop.com. Wij staan klaar voor al uw vraagstuken over 3D-Ontwerpen 3D modelleren.

Neem contact op
Heycop KIWA ISO-9001
Erkend leerbedrijf
FME logo
“Heycop is een ware meester in de maakindustrie, waar vakmanschap en kwaliteit samenkomen om grenzen te verleggen.”
John Stone
Heycop gietwerk
Vragen?

Onze experts denken graag met u mee voor het bieden van een totaaloplossing.

Neem contact op
Contact Heycop